"One bite of turkey"

Een paar weken geleden schreef ik in het stukje Flexibel vegetariër zijn dat het misschien contraproductief is wanneer "echte" vegetariërs al te zeer gaan focusen op de uitzonderingen die "bijna-vegetariërs" maken.
Een leuk voorbeeld is dat van Bill Clinton, die nu veganist geworden is. Of niet? Bekij even de video op CNN.

Op Thanksgiving neemt Clinton 1 hap kalkoen. Voor vele veggies en vegans voldoende reden om hem geen vegetariër of veganist te noemen. Maar zoals ik al schreef: misschien is het voor velen bemoedigender om te weten dat zo één hap één keer per jaar toch nog kan of mag. En bovendien: als de journalisten Clinton geen vegan zouden noemen, was het woord en het concept niet in het nieuws geweest.

Reacties

 1. ach, what's in a name....
  je moet vooral kijken naar wat in de mensen hun hart leeft, en niet zozeer wat er eens perongelukexpress-gedwongendooromstandigheden door hun mond gaat.
  Anders is elke vegetariër die een vlieg inslikt tijdens een fietstocht(of een spin tijdens de nachten ;-), of dit laatste broodje-aap slikt, even "schuldig". Dan ben ik ook geen vegetariër, want schuldig aan het per ongeluk inslikken van iets vliegends. Ik wil geen Jaïnisten worden die z'n pad schoonveegt om maar geen enkel diertje perongeluk dood te trappen.
  Daarbij komt nog dat elke vorm van extremisme mensen afstoot.
  maar dit is maar mijn visie hé
  groetjes
  MV

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na het plaatsen van een groot insektenvangnet op de voorkant van mijn auto om die diertjes niet te doden kwam ik tot de conclusie dat er nog een probleem was... nl de uitstoot. Ook maar een netje aangehangen, voor alle zekerheid. lol

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Ach, een klein stukje vlees is toch niet erg..."
  "Weet je wat, dan vis ik de balletjes wel uit de soep..."
  "De vorige keer at je wel vlees ..."
  "Ik heb gehoord dat vegetariërs het niet zo nauw nemen, dus zit er wel kippenbouillon in..."
  "Clinton is vast vegetariër vanwege z'n gezondheid. Zo'n klein stukje vlees kan dan geen kwaad."
  "Zelfs de Dalai Lama eet vlees als hij bezoek komt, waar jij niet..."

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ken de argumenten, Arno. Bedoeling van de twee stukjes is om eens na te denken over de andere kant, de mogelijke voordelen van meer flexibiliteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog een leuke :

  Om op grote schaal landbouw te doen, gebruiken we helaas grote machines (denk aan een pikdorser om je graantjes te oogsten). Af en toe geraakt er tijdens het oogsten tussen deze machine een dier. Het dier sterft.. Is dit graan dan wel veganistische ? Niks is zwart-wit, buiten je eigen mentale constructies :-)

  Dimi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vegetariërs die met een auto rijden lopen behoorlijk kans om de komende jaren een dier te doden.
  Zelf probeer ik dat tot een minimum te beperken, maar ik sluit het niet volledig uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

anonieme reacties worden niet gepubliceerd

Populaire posts