BioTobias Leenaert (1973) is auteur van het boek Naar een Vegan Wereld, dat oorspronkelijk in het Engels werd gepubliceerd als How to Create a Vegan World en ondertussen in elf talen verscheen.

Tobias is  mede-oprichter van Proveg International en stond in BelgiĆ« mee aan de wieg van EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief), dat vandaag Proveg Belgium is. 

Tobias geeft lezingen rond alles wat te maken heeft met de transitie naar plantaardige voeding. Hij spreekt voor bedrijven, algemene publieken, organisaties, overheden en activisten. Hij schrijft regelmatig colums voor verschillende media, waaronder De Standaard. Hij blogt in het Engels op www.veganstrategist.org

Tobias werd in 2010 geselecteerd als een Ashoka fellow. Ashoka is een van oorsprong Amerikaanse organisatie die wereldwijd sociale ondernemers met een hoge impact opspoort en ondersteunt.

Tobias studeerde germaanse talen en vergelijkende cultuurwetenschappen aan de Universiteit Gent. Tobias realiseerde zich rond zijn twaalfde dat hij eigenlijk vegetariƫr wou zijn, maar had er een tiental jaar voor nodig om het effectief ook te worden. Het vlees was zwak.

Wanneer hij niet met vegetarische issues bezig is, schrijft of leest hij, kookt of eet hij, of zit hij in de zetel voor een tv-serie samen met twee honden, een steeds wisselend aantal katten, en zijn vriendin.Reacties

Populaire posts