Bio

Tobias Leenaert (1973) is auteur van het boek "How to Create a Vegan World", mede-oprichter van Proveg International en van CEVA (Center for Effective Vegan Advocacy). Hij is ook adviseur bij Kale United en Peace of Meat.

Tobias geeft lezingen rond het thema plant-based eating wereldwijd, aan bedrijven, activisten, en algemene publieken. Hij schrijft regelmatig colums voor verschillende media. Hij blogt in het Engels op www.veganstrategist.org

In België stond Tobias mee aan de wieg en was hij tot 2015 directeur van EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief), de organisatie achter onder meer Donderdag Veggiedag.

Tobias werd in 2010 geselecteerd als een Ashoka fellow. Ashoka is een van oorsprong Amerikaanse organisatie die wereldwijd sociale ondernemers met een hoge impact opspoort en ondersteunt.

Tobias studeerde germaanse talen en vergelijkende cultuurwetenschappen aan de Universiteit Gent. Tobias realiseerde zich rond zijn twaalfde dat hij eigenlijk vegetariër wou zijn, maar had er een tiental jaar voor nodig om het effectief ook te worden. Het vlees was zwak.

Wanneer hij niet met vegetarische issues bezig is, schrijft of leest hij, kookt of eet hij, of zit hij in de zetel voor een tv-serie samen met twee honden, een steeds wisselend aantal katten, en zijn vriendin.Reacties

Populaire posts van deze blog

Vegetarisme, gulzigheid en gsm's.

Brief aan de omnivore medemens

Flexibel vegetariër zijn?