Bio

Tobias Leenaert is mede-oprichter en momenteel directeur van EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief), de organisatie achter onder meer Donderdag Veggiedag.

Hij studeerde germaanse talen en vergelijkende cultuurwetenschappen aan de Universiteit Gent. Hij richtte EVA op net na zijn studies, en kon zich na een aantal jaar te werken als leerkracht, volledig wijden aan de ontwikkeling van de organisatie, die in 2005 structurele subsidies kreeg van de Vlaamse overheid en in 2013 twaalf betaalde medewerkers telt.

Binnen EVA houdt Tobias zich bezig met de algemene coƶrdinatie, de visie en strategie, pers en communicatie, organisatie-ontwikkeling, externe vertegenwoordiging en netwerking, presentaties, en nog een aantal dingen.

Tobias realiseerde zich rond zijn twaalfde dat hij eigenlijk vegetariƫr wou zijn, maar had er een tiental jaar voor nodig om het effectief ook te worden. Het vlees was zwak.

Wanneer hij niet met vegetarische issues bezig is, schrijft of leest hij, kookt of eet hij, of zit hij in de zetel voor een tv-serie samen met twee honden, een steeds wisselend aantal katten, en zijn vriendin.

Tobias werd in 2010 geselecteerd als een Ashoka fellow. Ashoka is een van oorsprong Amerikaanse organisatie die wereldwijd sociale ondernemers met een hoge impact opspoort en ondersteunt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

anonieme reacties worden niet gepubliceerd