Veggie samenzwering op het Europees Parlement

Deze middag zat ik samen met mister Edward McMillan Scott, parlementslid voor de conservatieve partij in het VK, en een vice-president van het Europees Parlement (blijkbaar heeft het Europees Parlement meerdere vice-presidenten). De goede man is sinds een paar maanden bijna-vegetarier: hij eet geen vlees meer, maar eet wel nog vis op vrijdag. Aanwezig waren ook twee assistentes van hem (een omnivoor en een veganist) en een assistent van Zweeds Europarlementariër Jens Holm, die voorwaar vroeger werkte voor een dierenrechtenorganisatie. Als zo’n mensen in het Europees Parlement zitten dan is dat een teken dat de tijden aan het veranderen zijn! En dat ze nog meer zullen veranderen (ook al zijn ’t verkiezingen binnenkort en deze mensen niet noodzakelijk allemaal in het Parlement blijven hangen).

Anyway, een vruchtbare vergadering. Donderdag 30 april wordt een veggiedag op het parlement, met lezing, persconferentie, tasting en lunch. En de wens werd uitgedrukt om ook in toekomst nog zaken te organiseren aldaar. We berekenden al dat als alle Vlamingen zouden meedoen aan Donderdag Veggiedag en één dag per week geen vlees zouden eten, dat in CO2-termen hetzelfde zou betekenen als een half miljoen auto’s een jaar lang in de garage laten staan. Herberekend naar Europese schaal komen we aan niet minder dan… 35.000.000 auto’s.

Gent, België, Europa… overal zijn er goede mensen te vinden wiens ogen open zijn gegaan voor de problemen van teveel vlees eten. Het is een uphill battle, maar elke dag brengt ons een stap dichter.

Reacties

  1. Maar we hebben wel nog een lange weg te gaan met onze uphill battle. Wel niet slecht dat dit thema nu ook duidelijk in de politiek doordringt. Dat stemt hoopvol voor de toekomst.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

anonieme reacties worden niet gepubliceerd

Populaire posts