veggie beroemdheid promoot Burger King

update (25/3/09): blijkbaar is het bericht dat Heather Mills betaald wordt om de veggieburger van Burger King te promoten niet waar.

Een interessante kwestie:

Heather Mills, ex van Paul McCartney, krijgt 3,1 miljoen euro om de nieuwe veggieburger van Burger King te verkopen, zo lezen we op Meat & Meal. Ik hoor vele vegetariƫrs steigeren en roepen dat Mills zich laat omkopen. Anderen zullen er geen probleem van maken. 't Is geen simpele kwestie. Ze helpt een fastfoodgigant die op een onduurzame manier geld verdient nog meer verdienen. Anderzijds is een veggieburger bij een dergelijke keten natuurlijk een mooie stap om vegetarisch eten meer mainstream te maken. Als het daar te krijgen is, dan moet 't wel redelijk normaal zijn, zou je kunnen redeneren. En als die burger daar verkocht wordt, dan moet ie slagen, en daarom kan ie natuurlijk maar beter wat gepromoot worden. 't Geld dat Mills Burger King afhandig maakt, kan ze investeren in goede doelen.

En wat denkt u?

Reacties

 1. Het is een vegetarisch product, dus ik zie er geen graten in. Hoe meer vegetarisme doordringt in de maatschappij, hoe beter. Het kan alleen maar positief zijn. Het zou juist contraproductief zijn om haar nu aan te vallen hiervoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'k vind het prima, en het is dat ze hier geen burger kings hebben of ik zou hem eventueel bij gelegenheid ook eens gaan proeven.
  Er zijn heel veel bedrijven die op een niet-duurzame manier winst maken, en hoewel ik daar niet voor sta te springen, ban ik zo toch ook niet helemaal uit mij leven...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Burger King heeft al vele jaren een veggie-burger, en een vegetarische bean burger. (*) Er is dus niks nieuws aan.
  Nu, waarom McDonalds hier ten lande haar veggie-burger afgevoerd heeft, daar heb ik 't raden naar.

  (*) tenminste, in Groot-Brittanniƫ

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dergelijke fastfood ketens moeten geboycot worden in plaats van gepromoot. Een dergelijke 'veggie' burger heeft niks met vegetarisme te maken... maar zorgt er voor dat de uitbuiting van mens, dier en milieu, eigen aan dergelijke fastfood ketens, meer verdoken blijven. compleet schijnheilig dus.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

anonieme reacties worden niet gepubliceerd

Populaire posts