Ondertussen in de US of A

Zoals een paar posts geleden gezegd toont de Amerikaanse betaalzender HBO momenteel de documentaire Death on a Factory Farm. Dat is natuurlijk niet naar de zin van de vleesindustrie aldaar, die sowieso al met een aantal uitdagingen te kampen heeft. Het artikel Thanks a lot HBO, says meat industry schetst kort de huidige problemen van de sector. En dat zijn er heel wat:
De media hebben de laatste jaren hun best gedaan om wantoestanden in verschillende vleesbedrijven in de huiskamers te brengen: de kalkoen-, varkens- en koeienkweek, allen moesten ze er al aan geloven. En dan kwam er dus nog es Death on a Factory Farm bij.
Daarnaast stijgt ook in de VS het bewustzijn van de ecologische impact van de intensieve veeteelt. De kosten van het voeder stijgen en er is groeiende interesse in meer gezond en vegetarisch voedsel. Daarbij kwam de recente studie Meat intake and Mortality die de relatie tussen hoge vleesconsumptie, kanker, hogere sterfte en hart- en vaatziekten nogmaals bevestigde. En tot slot: de vrees voor dollekoeienziekte is nog niet voorbij, zeker niet nu in de staat Tennessee twee nieuwe gevallen van de menselijke variant Creutzfeldt-Jacob werden ontdekt.

Geen wonder, zo besluit de auteur, dat het Witte Huis een groentetuintje heeft aangelegd.

Reacties

Populaire posts