Europa's meest sexy veggie?

Fiona Dewaele (23) is een Leuvense studente die als enige landgenote in de running is voor de titel 'meest sexy vegetariër van Europa', georganiseerd door dierenrechtenorganisatie PETA. Je kan uiteraard meestemmen.
Fiona's grootouders waren landbouwers met een kleine veestapel, maar zelf besliste ze als klein kind al dat konijntjes te schattig, pluizig en lief zijn om te eindigen in de pan. Toen ze zag hoe foie gras werd gemaakt, stopte ze met vlees en vis eten.
Fiona's modellenervaring komt haar nu goed van pas. Ze heeft een contract met een Londens modellenbureau op zak en is de volgende zomer het gezicht van de festivalcampagne van KBC.
Fiona: 'Ik doe het vooral voor de boodschap achter de verkiezing. Nog altijd hoor je vaak dat het niet goed is om geen vlees te eten en dat vegetariërs er bleek of slecht uitzien. Deze verkiezing is het bewijs dat ook wij mooi en gezond kunnen zijn'
(bron: De Standaaard)

Op het EVA forum is er af en toe nogal wat discussie over dit soort verkiezingen. Vele geëngageerde vegetariërs vinden het een vlees(!)keuring, meestal vrouwonvriendelijk. Anderen vinden dat deze mensen een beetje minder serieus moeten worden en oog moeten hebben voor wat een dergelijke verkiezing doet voor het imago en de bekendheid van vegetarisme. Discussieer mee op het EVA forum.

Reacties

Een reactie posten

anonieme reacties worden niet gepubliceerd

Populaire posts