'Een dag per week geen vlees eten, is geen doodzonde.'

VILT of het Vlaams Informatiecentrum voor de Land- en Tuinbouw (www.vilt.be) sprak met Veerle Campens, klimaatdeskundige van de landbouwadministratie over 'hoe ver de boeren de broeikasuitstoot kunnen reduceren.' De interviewer stipt terecht aan dat het grootste deel van de reeds opgeleverde reductie in de landbouwsector te wijten is aan de reductie van de vleessector. Mevrouw Campens voegt daaraan toe dat die reductie ook te danken is aan de emissiearme stallen, de nutriƫntenarme voeders en de lagere bodememissies dankzij de strengere bemestingsnormen. Ze noemt als mogelijkheden voor verdere reductie het op stal zetten van runderen ('maar dat is dan weer niet goed voor de landschapsbeleving) en verder onderzoek naar aangepaste voeders. Maar gelukkig eindigt het interview met wat volgens ons natuurlijk de kern van de zaak is. 'Misschien,' zo zegt Mevrouw Campens, 'moeten we op termijn ook durven nadenken over onze vleesconsumptie. EƩn dag per week geen vlees eten, is geen doodzonde.'

Geen doodzonde, 'k zou 't geloven!

Lees het volledige interview.

Reacties

  1. Erg goed artikel. Als we ons bewust worden dat elke dag vlees eten niet goed is voor onze lichaam, dan zou men een stuk bewuster gaan eten en leven.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

anonieme reacties worden niet gepubliceerd

Populaire posts