Het ergste beroep

Na het zien van beelden van wrede toestanden in Indonesische slachthuizen, besloot de Australische regering de export van runderen naar hun nummer 1 exportland tijdelijk te staken. Indonesië neemt 60% van de runderen af van Australië. Een dappere beslissing dus.
Maar moeten we echt verbaasd zijn wanneer er in slachthuizen wreedheden gebeuren? Hoe je het ook draait of keert, op welke manier je het ook doet, dieren aan de lopende band slachten is niet alleen dieronwaardig, maar ook mensonwaardig. Bijna iedereen die vlees eet, speelt deze taak door aan een kleine groep mensen die dit vreselijke beroep dag in dag uit uitoefenen. Alleen al dit loutere feit doet tot nadenken stemmen over de praktijk van het vlees eten. (link)

Reacties

 1. ik durf zelfs niet te kijken naar de beelden. Afschuwelijk. De mensen die dit doen zijn ofwel van een hele aparte soort, ofwel hebben ze to-taal geen andere keuze om zelf te overleven. Maar waarom zo wreed zijn. In het boek van JS Foer ( "Dieren eten") komen er zelf slachters aan het woord. Ik moet eerlijk bekennen dat ik die getuigenissen ook maar half gelezen heb. Te veel hartepijn. Maar het geeft een blik in de geest van een slachter. ..Ik ben blij met de beslissing van Australië. Mss is er toch een ietsiepietsie aan het veranderen?????
  Groetjes
  Maman Verte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou durven zeggen dat we evenveel medeleven mogen opbrengen naar die mensen toe als naar de dieren die ze doden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. helemaal mee eens. Ik denk dat die mensen meegezogen worden in een systeem. En die getuigenissen in "Dieren eten" bevestigen dat. Hoewel er ook sadisten onder de slachters zullen zitten....ik vind het allemaal nogal frustrerend. Zeker als ik terugdenk aan de reacties van sommige van mijn lln op deze toestanden...ze zijn grootgebracht met het idee dat het normaal is, ze staan er zover vanaf, en bekijken het bijna als een virtuele wereld, iets dat hen niet raakt, en niets met hen te maken heeft.....Sommigen waren erg aangedaan. En dan had ik zelfs de meest gruwelijke beelden niet laten zien( ik ben er erg, erg voorzichtig mee). En de DVD was op zich al erg "voorzichtig" met beeldmateriaal ( De Aarde vanuit de hemel, aflevering : 6 miljard mensen om te voeden)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @tobias: mededogen lijkt me meer op zijn plaats dan medeleven, vind je ook niet?
  We zijn allemaal onwetend en onbewust op bepaalde vlakken, kinderen in de groei, op weg naar inzicht dus laat ons geduldig, begripvol en meedogend zijn, en intussen blijven vertellen wat we weten, het verandert wel, stap voor stap... er komt te veel naar boven, de mensheid kan het niet blijven negeren.

  Groetjes, Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @mieke: mededogen is inderdaad het betere woord, en wat ik bedoelde. Ik zou het niet beter kunnen zeggen dan hoe jij het zo mooi zegt, bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. komen er zelf slachters aan het woord. Ik moet eerlijk bekennen dat ik die getuigenissen ook maar half gelezen heb.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

anonieme reacties worden niet gepubliceerd

Populaire posts